Klubbhuset

HISTORIE

Anleggene eies, administreres og driftes stort sett av hovedlaget i R&Å IL. Som i andre idrettslag i Nes kommune er det laget selv som står som eiere av anleggene.
Det siste på anleggsiden nå er kunstgressbane. Denne sto ferdig senhøsten 2005. Dette er et prosjekt som finansieres med 1/3 del hver fra spillemidler, Nes kommune og R&Å. Banen er bygd med undervareme, slik at banen kan brukes, og at aktiviteten sikres, hele året. I de neste årene må nytt garderobeanlegg bygges. Planlegging av dette er nå godt i gang.

Årnes Stadion
Årnes Stadion var den første oppgaven styre i R&Å fikk å jobbe med etter sammenslåingen av Raumnes Skiklub og Årnes Idrætslag i 1932.
Den nye organisasjonen skulle skaffe til veie en tidsmessig idrettsplass i nærheten av Årnes. I 1952 var nye Årnes Stadion ferdig. Åpning av stadion var 20. juni 1952 med fotballkamp mellom Haga og R&Å, og det var idrettsoppvisning, 100 meter, 1500 meter løp. og 1000 meter stafett. I året 1957 ble det installert flomlys. I 1970 ble gressbane nr. 2 anlagt, og løpebanen ble utvidet fra 381m til 400m, og hovedbanen grøftet på nytt. Årnes Stadion består i dag av hovedbanen med løpebaner og tribuner, bane 2 er omgjort til kunstgressbane, med minibaner på en del av anlegget, pluss grusbanen noen steinkast sør for hovedbanen.


Klubbhuset
Klubbhuset ble bygd i 1955. Etter datiden målestokk var det et av de flotteste garderobeanlegg på øvre Romerike. Tidligere ble huset kalt “Helsehuset”. Fra starten av var dette et sameie mellom sanitetsforeningen og idrettslaget. Huset kostet i sin tid 65.816,- for oppføring. Klubbhuset ble fornyet og sto ferdig høsten 2020.