Uncategorized Seriemestere for første gang: – Nå var det vår tur til å løfte pokalen!

Seriemestere for første gang: – Nå var det vår tur til å løfte pokalen!

Tirsdag kveld kunne R&Å Baskets seniorer løfte gullpokalen for første gang.
SERIEMESTERE: R&Å ble seriemestere på hjemmebane. Bak fra venstre: Martin Sørlie Haugen, Fredrik Stensby, Tommy Sørlie Haugen, Ulrik Tvethaug, Jon Lunderby, Eivind Jørgensen, Emil Landell, Jonas westbye og Trygve Tvethaug. Foran fra venstre: Marius Lone, Scott Tveter, Lars Oddne Pedersen og Sivert Røseid. Foto: Privat
Amanda Tandbergamanda@raumnes.no

Publisert: 29.03.2023 13:03Sist oppdatert: 14:07

Etter en spennende sesong i fjerde divisjon for R&Å Basket, kunne seniorene tirsdag kveld løfte gullpokalen for første gang. R&Å Basket har ikke vært seriemestere siden 2005, da G17 vant serie B.

Spennende sesong

Spiller og styremedlem Sivert Røseid beskriver sesongen som spennende. I starten av sesongen skal de ha vært et litt annerledes lag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Folk har kommet hjem etter utdanning og noen har dratt i militæret. I tillegg til dette så har vi hatt to viktige «signeringer» i Eivind Jørgensen, som nå står som toppscorer gjennom sesongen, og den lokale pokalen Trygve Tvethaug var tilbake i riktig farger, sier han.

I starten av sesongen hadde de ikke store forventninger om seriegull, men Røseid kan røpe at det ble hvisket om seriemesterskap etter bare noen få kamper.

– Vi har visst i flere år at vi er et lag som har hatt en blanding av alt man trenger for å nå langt, men vi var fortsatt et par brikker unna. Men i år så klaffet det!

Gjennom sesongen har R&Å ligget tett i toppen av tabellen, men Haugerud har ligget hakket foran etter at de slo R&Å med sju poeng i desember. Etter at Haugerud tapte mot Hønefoss i januar, trengte R&Å å vinne alle sine kamper, og å slå Haugerud med åtte poeng.

Ble avgjort på hjemmebane

Sist lørdag stilte R&Å i Haugerud til avgjørende kamp, og ender opp med en overlegen seier, med 34 poeng. Dette resultatet betydde at de blir seriemestere dersom de slo Oppsal i Neshallen tirsdag kveld.

Røseid forteller at det var god stemning i hallen tirsdag kveld, og at sesongen gjorde kampen svært spennende.

– Det var spennende, og fint at vi kunne avgjøre siste seriekamp på hjemmebane. Det sto i hvert fall ikke på stemningen i hallen, så det var kult at vi kunne levere på banen også, sier han.

JUBEL: Det ble full jubel da det var klart at R&Å viste seg som sesongens beste lag. Foto: Privat

Røseid forteller at Oppsal stiller med sterkt lag, og kampen ser dermed ut til å bli hakket mer spennende enn hjemmelaget hadde håpet på. Kampen starter med en poengsvak førsteomgang med 12–7 til hjemmelaget. Oppsal legger seg ikke på latsiden og kryper opp til en fire poengs ledelse i andre omgang. I tredje omgang tviler ikke R&Å og drar ifra, og vinner omgangen 26–12. Inn til siste omgang var stillingen 61–44 til R&Å.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi går inn i fjerde omgang med selvtillit, og seieren er så godt som sikret midt i omgangen, sier Røseid.

TOPPSCORER: Eivind Jørgensen ble kampens toppscorer, og sørget for 32 poeng til R&Å. Foto: Privat

Seieren dras i land med 80 poeng mot Oppsals 59, og jubelen slås løs for R&Å Basket sitt første seriemesterskap på seniornivå. Toppscorer var Eivind Jørgensen med 32 poeng, ikke langt bak kommer Jonas Westbye med 22 poeng. Røseid forteller at kampen ble litt for spennende, men at han er stolt.

– Litt for spennende

– Kampen var litt for spennende, litt for lenge for min del! Men å se laget samlet på den måten vi var, og at laget leverer samtidig, var utrolig gøy å se! Dette skal vi kose oss ekstra med! Marius Lone og jeg har vært med i 15 år, og nå var det vår tur til å løfte pokalen!

TRAFF ETTER 15 ÅR: Etter 15 år i «gamet» er Sivert Røseid, og her avbildet Marius Lone, veldig glad for den etterlengtede seieren. Foto: Privat

– Vi er jo en klubb som fokuserer på lagspill og utvikling foran seriemesterskap, men forhåpentligvis så kan det fokuset resultere i seriemesterskap. Da var det veldig morsomt at vi klarte å levere nå. Klubben har hatt to andreplasser de siste to årene, så fokuset og arbeidsmetoden vår har åpenbart vist utvikling, smiler Røseid.

Leave a Reply

Related Post